Učenje vožnje
Bicikl treba da bude prilagođen uzrastu deteta. Nemojte forsirati dete da vozi veći bicikl promiljajući da će odgovarajući brzo da preraste time se detetu samo može dodatno razviti osećaj straha ili nesigurnosti pri vožnji. Ali čak izuzmemo učenje naneadekvatnom ramu, padanje je sastavni deo ovog procesa. Upravo zbog toga,zaštitna oprema, poput kacige i štitnika,neophodna je. Vožnja bicikla razvija telo, motoriku,ravnotežu, kapacitet pluća, ali i jača samopouzdanje i osećaj lične vrednosti. Kada savlada upravljanje biciklom dete se oseća sigurnije u sebe, jer upravo prevazilaženje "prepreka" predstavlja gradivni element u formiranju zdrave ličnosti. Stručnjaci tvrde da bi svako dete do pete godine trebalo da nauči da vozi bicikl i da ta veština ostaje za čitav život.

Kako izabrati bicikl

Učenje vožnje
Dečiji bicikl bira se na osnovu prečnika točka koji se meri u inčima ili centimetrima,a veličina je obeležena sa spoljne strane svake gume. Sve što je potrebno da uradite jeste da izmerite unutranju dužinu nogu i to podelite sa 2,54 da biste dobili veličinu u inčima (odnosno podelite sa 0,66 da biste dobili dimenzije izražene u centimetrima). Kada pronađete idealan dečiji bicikl, kako vaše dete bude raslo, možete da podižete sedite i korman, te jedan model može da vam služi duži niz godina. Vodite računa da prilikom odabira bicikla sedite i korman budu maksimalno sputeni, kako biste imali prostora za podizanje.

Marconi Kid bicikli

Učenje vožnje
Marconi Kid brend predstavljamo kroz tri geometrije rama, četiri različite veličine točka i 6 raznolikih dizajnerskih rešenja namenjenih dečacima i devojčicama uzrasta od 3-9 godina.

Početak ski rent sezone je konačno stigao

21.11.2023.

Početak ski rent sezone je konačno stigao

Uzbudljive vesti! Početak ski rent sezone je konačno stigao, a mi smo spremni da vaše skijaško iskustvo učinimo nezaboravnim sa našim ...

Opširnije

Markoni sport koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.